woensdag 12 juni 2013

De Passievrucht

Titel:                   De Passievrucht
Auteur:               Karel Glastra van Loon
Eerste uitgave:    1999

Opdracht: Schrijf een beknopte samenvatting over het boek


De hoofdpersoon van het boek is Armin Minderhout, hij is een weduwnaar, (al waren hij en Monika niet in de echt verbonden) en hij is vader van Bo. Vrij snel in het boek komt Armin erachter dat hij zijn hele leven al onvruchtbaar is door een genetische afwijking. Dit zou beteken dat hij niet de echte vader van Bo is.
Om erachter te komen wie de echte vader van zijn kind is, gaat hij samen met zijn vriendin, Ellen, wie een hele goede vriendin van Monika was, op zoek.

Ze langs bij verscheidene ‘verdachten’, zoals ex-en, collega’s en oud-collega’s van Monica en Armin.
Door middel van ondervragingen van verdachten en flash-backs van Armin met Monika komt de lezer en Armin zelf er stukje bij beetje achter wie de echte vader van Bo is.
In veel van de flash-backs kan je de vrij intieme relatie zien die Armin en Monika hadden, soms met iets teveel detail beschreven. Dit zorgt er wel voor dat je de pijn kan voelen van Armin zodra hij erachter komt dat Bo niet zijn eigen zoon is.

Doordat er steeds nieuwe personen in beeld komen, weet Armin zelf maar niet wie het heeft gedaan. Als hij denkt dat hij dichtbij is, komen er weer nieuwe mensen die het mogelijk zouden kunnen zijn.


Armin besluit er even tussenuit te gaan met Bo, in een dronken bui verteld Armin zijn 'zoon' per ongeluk dat hij niet zijn biologische vader is. Toen ze terugkwamen van dat weekend hoort Armin dat zijn vader is overleden. Bij het leeghalen van zijn vaders huis vindt Armin een doos met liefdesbrieven. Hiertussen lag ook een brief met de tekst: "Ik ben zwanger. M." Armin weet hierdoor gelijk dat zijn vader de dader was. 

Dit literaire werk is in 2003 verfilmd, deel 1 van film heb ik hieronder gezet.

Dit is deel een van de film, de andere delen zijn ook op Youtube te vinden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten